Alla inlägg under januari 2011

Av annica johansson - 21 januari 2011 08:30

Ja då var helgen här :)

Inget har jag inplanerat heller :)

Kanske man skulle kunna få tid över till sig själv :)


Måste dela med mig av ett citat/ordväxling som kom upp på föreläsningen jag var på igår.

Att ha mål att sträva emot är ganska viktigt och detta ordspråk tycker jag säger det på ett sånt bra sätt :)


Alice: Kan du vara snäll och tala om vilken väg jag ska gå?

Katten: Det beror en hel del på vart du vill komma.

Alice: Jag bryr mig inte särskilt mycket vart jag kommer.

Katten: Då spelar det inte så stor roll vilken väg du väljer.

Ur Alice i underlandet av Lewis Carroll


Önskar alla en trevlig helg.....



"Alice

Av annica johansson - 20 januari 2011 17:44

Torsdag!!!!


Fattar inte riktigt var dagarna tar vägen, men känslan jag har är dock att jag har roligt och mår bra :) Är ju ett gott tecken eller beror det på att jag inte hinner tänka efter ordentligt??? Med tanken på hur förvirrad jag kan vara mellan varven =)


Har dock kommit fram till att det är tisdagarna som försvinner från mig, hur det vet jag inte. Jag kliver upp och är fullt medveten om att det är tisdag, annars hade ju det kommit indikationer från jobbet!!?? För om jag helt tappat bort den hade jag ju inte kommit eller kommit i tid till arbetet??? 

Eller är det ännu en del av min förvirring och vissa saker går på rutin???


Kanske jag ska forska lite på dessa tisdagar och se vad det är som händer med dom. Spänner en videokamera på huvudet och filmar hela dagen....




Jaja... den som lever får se om forskningen får nå framsteg.....


Haft en hektisk, underbar, givande och rolig dag på jobbet :) Har sagt det förut men säger det igen....


Barn är underbara :)

Spelar ingen roll om man inte är på sitt bästa humör så får dessa underbara barn en att bli strålande glad :))))


Dagens arbete slutade med en föreläsning angående kvalitetsarbete i skolan.

En givande, tung och inspirerande föreläsning vill jag sammanfatta det hela. Detta var en av fyra föreläsningar som ska betas av nu i vår.


Ja apropå vår, så har ju några fåglar redan börjat med sin vårsång, gäller att vara först om de bästa häckningsområdena. Skatorna slipar på sina band och filar på sina bon, stanna gärna upp och se deras glädje i den annalkande våren :)


Lite trist är det på ett sätt, jag har mindre fåglar vid fågelbordet. När det vart + grader kan det ha gått en hel dag utan att jag sett dom :/ vilket är ju posetivt, för då kan de ägna sig åt annat än att få i sig tillräckligt med mat för att överleva vintern :)


Hundarna blev smått galen av lycka när jag kom hem, de rusade omkring på gården, medans jag gjorde onyttigheterna :/

Lika galen var dom när dom kom in så jag stälde mig på alla fyra och började jaga dom, snacka om att de tyckte de hade en totalt galen matte som sprang omkring på alla fyra :-S


Kanske detta är en av anledningarna till att jag känner mig lycklig, galna människor upplever inte världen som dom "normala" vad nu en normal människa är för något????


Nu är det nog läge att sluta svamla och dricka lite kaffe i lugn och ro =)


Ha en trevlig kväll.....



Av annica johansson - 18 januari 2011 08:56

Ja tid för att blogga har det vart ont om. Även att dom två sista gångerna jag bloggat har sidan slutat fungerat prexis när jag ska publicera inlägget och då har allt jag skrivit bara poff borta, blir ju lite småarg då....


Gör ett nytt försök.....


Fredagen började med en vila efter jobbet. Av någon anledning hade jag ork kvar för att starta mitt bakande som jag planerat in på söndagen. Det flöt på så bra så jag han baka allt som jag planerat :)


Bakade för första gången i mitt liv semlor. Jag är ju storälskare av dessa underbara bakverk, men hemmagjorda brukar inta vara lika goda, men fick ett recept av syrran som faktiskt var goda :)


   Supergoda var dom oxå, fick även beröm av ungarna, ungar å ungar kanske ska kalla dom ungdommar dom är ju dock 14 och 17 år :)


*****************************************


Lördagen startade med hundpromenad med gänget från byn där en aktör har tagit intiativ till att vi träffas varannan lördag och promenerar på olika platser. Mycket trevligt.

   Två mycket förväntansfulla hundar som "måste" vänta på att matte får på sig kläderna. Enligt dom så är det onödigt trams och tar tid, de vill ju iväg på en gång!!!!


   Å dom vänatde å dom spanade, vart är dom andra hundarna????


Övriga i ligan dök upp och vi kunde promenera i väg. Kelly som i vanliga fall blir fort trött, hade denna dag en hel säck energi med sig och drog mer än vad Jack gör. Promenaden var 5 km, men inte tröttade det ut Kelly inte :/


   Detta var ligan som var med denna gång. Fotografen, Maria fick tyvärr inte vad med på bild, hon var så snäller och ställde upp som fotograf åt oss ( Tack Maria) det är hennes Kicken längst ut till vänster.


Träffade Udos matte på promenaden och bokade in hundlek vid hemkomst efter promenaden......

   Igen då...Två förväntansfulla hundar :)

Man kan riktigt höra dom, ja när man ser dom live, udo kommer, udo kommer, så lägger ni till pip, gny och gnäll och två elvispar till svansar =)


   Fullt ös från start tills det var dax för Udo att åka hem.....

   Kellys energi tog till sist slut ;)


Det kändes skönt för nu skulle vi lämna hundarna själv hemma och dra in till Läkerol arenan :))


Korsnäs var de som bjöd på kvällens kalas :)


Startade vid 16 tiden med information från virkeschefen om företaget. Kan väl erkänna att föreläsningen var både intressant och ointressant =)


På slutet kom brynäs tränaren in och berättade lite om den kommande machen.

Niklas Czarnecki.....

Förvånadsvärt hade väl han inga större förhoppningar på matchen, han var nog lite splittrad i hur det skulle gå. Han förstod nog inte vilken inverkan Monica och jag skulle ha på laget ;)


Vi gick sedan till respektive loge, vi var ca 50 pers allt som allt.

Det bjöds på mat. Kan ju säga som så att det var tur man inte betalade själv för den maten :/

Förätt: gravad lax. som inte smakade nått, jo citronen då ;) hade stått frame så laxen var torr i kanterna, blääää


Varmrätt: kött å potatis. Har ingen aning om vad det var, men nån slags potatiskaka? och fläskkött som var både segt och smaklöst :/ såsen var god :) pepparsås av nått slag...


Efterätt: panakotta eller vit chokladmouse med hallon, varför jag inte riktigt vet är att det enda som smakade nått var hallonen :/


Det hela kompenserades med en super bra mach mellan

Brynäs och Skellefteå AIK .

  

Monica och jag satt som småungar i en godisaffär och var totalt inne i machen från början till slut. Insåg vid slutat av machen att vi inte haft en aning om vad de andra i logen gjort :)))


Machen slutade ju 5-0 heje, heja......


Detta gav ju mersmak så nu har vi bokat biljetter till den 29 januar då brynäs spelar mot HV71. Vi kanske ska ta å ringa å berätta det för Niklas så han är förberedd för vinst då :)


*********************************************


Söndagen startade med att vi gjorde en tjuvstart på Niklas födelsedagskalas. Hans halvbroder skulle ju åka hem på kvällen. Bjöd även in grannarna på ett snabbkalas.....

   I det här huset bjuds alla på kalas när det är dax..

En som vart med ett tag och kan rutinerna är Jack.

   Han vet att när alla har fikat klart så är det djurens tur :)

Någon, hon som håller i skeden, brukar harkla sig när jag skämmer bort mina djur ;) Här ligger Jack i köksoffan och blir matad med chokladtårta med daimgrädde ;) 

   mumms vad detta var gott Monica!!!!!

   Vadå???? får man inge mer??? bara slut så där :/


Efter detta lilla kalas drog Monica och jag till Valbo dels för att inhandla tacos till kvällen och kolla på en ny mobil åt mig.


Kom hem med mat och en ny mobil :))

Väl hemma från valbo var det bara till att börja med maten. ÅÅÅ så gott det  var med tacos, extra gott dnenna gång :) Semlor blidde det till efterätt.


I valbo hittade jag även mina älskade skumtomtar, de sålde ut påsar på coop 5kr påsen så jag slängde med 10 st ;) sen när jag skulle köpa mobilen så hade dom lådor med tomtar, så jag slog till på en sån oxå ;) nu kanske jag klarar mig en stund =)))

Alltså har jag 1720g skumtomtar å vräka i mig :)


Sicken tur att jag inte är vikt fixerad :))))


Ha det gott.....

Av annica johansson - 14 januari 2011 05:54


Jaaa, äntligen är den här :) men veckorna går ju så fort :-O så man hinner inte med i svängarna, igår trodde jag det var onsdag :-S


I går var jag till ICA och inhandlade för helgens bakning, men måste tebax i dag för att köpa mig en säck solrosfrön.


Läste ju i tidningen att det skulle bli brist på fågelmat snart. Tänk att inte ha nått att bjuda på när fåglarna kommer och är hungriga :( Det går ju inte för sig, på denna backe iaf =)


JA bakas ska det göras i helgen, för på måndag fyller Niklas 17 bast :)

Det ska bakas kokosmums, chokladmuffins, chokladtårta med daimgrädde och vit kladdkaka :)))

Ska även försöka mig på att baka semlor, fått ett bra recept av systra mi....



Planen är att starta direkt efter hemkomst från jobbet. Hoppas bara jag inte är lika trött som jag brukar va när jag kommer hem....


***********************************************


På lördag ska jag till Läkerol Arena och kolla på Brynäs - Skellefteå AIK

Det är korsnäs som bjuder så det blir mat och en liten föreläsning före.


Är ju inte den som i normalfall går på hockey. Har vart en gång faktiskt =) Tyckte det var roligt då, så vi får hoppas att detta blir det oxå :)



Innan jag ska på detta ska jag vara med på hundpromenaderna som anordnas i denna by, har bara lyckats vara med en gång :/ Det var trevligt och nyttigt för hundarna att få vara bland mycke folk och andra hundar :))


Önskar alla en 



Av annica johansson - 11 januari 2011 18:51

Trött och sliten känner jag mig, första stängningen på jobbet i dag, det var länge sedan vi i personalen hade det, men lär säga att det kändes toppen bra :)

Så när jag kom hem strax efter 17.30 så var det bara å sätta sig vid ett dukat bord :) 


Kom då på att jag väntade paket på posten idag :) Jag skyndade mig ut. Jaaa!!! där låg paketet så fint i lådan :)



Min sambos kusin har skickat ner 4 sådana här tuber från 08 området :)

Världens godaste saltlakrits, mmmmm....

Jag ska dock inte ha alla tubarna för mig själv, svägerskan ska ha två hon oxå :)


Fanns ju här förut oxå, en annan sort som var i en glasburk. Har kollat i varje affär jag vart in i efter detta underbara ting, men aldrig funnit något :(


Vart prat om detta strössel när Kattis var upp å hälsade på och så är hon så snäller att hon skickar oss detta :)))


Fick dock höra av en kollega idag att det skulle finnas på ICA i Björksätra, ja då lär man ju åka å kolla om det är rätt då :)


Blir nog inget vettigt gjort här hemma idag, är trött som jag nämnde tidigare och sen har jag öppning i morgon och börjar 6.30 och kan meddela att jag redan ställt alarmet så det inte blir samma miss som i måndags när jag ställde den fel och fick stressa som en gnu......


Ska nog busa lite med hundarna sen blir det att hälsa på tomtarna framför tv burken.


Tur jag inte bryr mig om min vikt :) eller så kanske jag borde det? näääe det är ju gott och jag mår ju bra, då kan jag väl hoppa dom tankarna?


Av annica johansson - 10 januari 2011 19:03

Är att ha barn och djur omkring sig   


Först har vi detta lilla gotroll, Bull,


  

I dag när jag var så stressad och visste inte vart jag skulle göra av mig själv. Städade köket som en galen duracellkanin , hittade jag en kvarglömd julsak, en domherre som suttit i en blomma. Ingen lust att ta reda på den nu när allt annat är undanplockat.


Började leka med den och Bull. han uppskattade den väldigt mycket. Jag satt på golvet å kastade den åt honom, han for med den som en galning, sen kom han med den å jag kastade, ja så höll vi på några vändor.


Jag märkte att efter den lekstunden hade jag kommit ner i varv och blivit mitt vanliga lugna   


*************************************

Ja sen var det ju dessa underbara barn. I dag är det Svägerskans ungar som ska ha en stor hjärtlig kram som är så omtänksamma av sig och tänker på oss gamlingar   


Måste dra hela historien som ledde till deras omtanke.


Monicas katt Kurre har varit borta ca 1 vecka och vi har ju funderat och lyssnat om vi skulle ha hört honom instängd någonstan.


I dag när jag stod ute på bron hör jag ett sånt där jamande som bara kommer från en katt i nöd. Tog mig ut på den halkiga gården endast i inneskor och försöker lokalisera ljudet. Tvillingarna, 8år kommer utrusande från deras lada och säger att dom hör en katt och tror han sitter fast, för det låter som så säger de. Jag tar mig in i ladan och börjar locka på kurre, hör honom men ser ingen. Monica har anlänt ut hon oxå, jag har tagit mig upp på plan två i ladan. Jag får syn på honom och utbrister "Fan!! vad gör du där uppe!!" ungefär när jag satt punkt på meningen hör jag ungefär samma ord från markplan, av Monica.


Katten sitter på tackbjälken minst 10 meter upp från markplan.

Från mitt läge är det väl ungefär hälften så högt, men fullt tillräckligt att vi inser att vi inte har en stege som når så långt.


Därifrån jag står så är det en del av ladan som ärr öppen från nock till golv.

Vänder mig om för att kolla om det går att ta sig närmar upp efter sidorna där gamla trästegar vetter uppåt mot taket, halvägs, kommer Tess 3 år som tagit sig upp på en sån där gammal smal å tvär trappa. jag ojar mig lite över att det är nog lite farligt för henne att vara där uppe. Tess är ju naturligtvis lika orolig som vi är över Kurre. Grabbarna kommer oxå upp och vi är på samma plan alla. 


Jag å Monica försöker föbrilt komma på ett sätt att få ner den stackars skrämda katten, samtidigt som vi har tre barn som bubblar på hela tiden. Vi förklarar att de måste vara lugna så vi inte skrämmer Kurre mer än nödvändigt.


I omgångar försöker jag å Monica oss på att klättra å kliva på de smala avsatserna på sidorna. Varvid Tess hela tiden komenterar våra hariga försök;


- Annica gå försiktigt nu!

-Annica ta det lungt nu!

-Akta så du inte trillar!

osv. så här håller hon på i ett när vi klättrar :)


När Monica till slut tar sig mod att klättra upp vi en sån gammal trästege som först går upp till en bjälke och senan en till från den bjälken en till stege som räcker en bit upp i taket och är förankard i ett hjärn stycke från taket. Det är från den ca halvmetern till bjälken Kurre sitter på. Kurre börjar på darrande tassar försöka nå stegen.


Det är nu jag inte vågar titta utan vänder mig bort, är ju rädd att Kurre ska falla de 10 metrarna. Jag försöker att få ungarna så tysta som möjligt så de inte ska skrämma Kurre. Då alla tre ungarna försäkrar och berättar(viskar) hela tiden hur det går och säger om och om igen att; Annica det går bra!


Jag möter Monica vid stegen för att hjälpa till med att ta emot Kurre. Tess är noga med att jag inte ska falla och säger det åt mig, genom att jag i detta läge står på kanten till det fria fallet ner på ca 5 meter, grabbarna ber oxå oss att vara försiktiga och att vi ska vara rädd om Kurre så han inte blir rädd.


Ja alla kom vi ner på fast mark. Kurre fick extra god mat när han kom in så alla blev vi nöjda och glada. Jag å Monica var dock bra skakiga i benen efter dessa strapatser, båda är vi ju höjdrädda så...... men var gör man inte för djuren!


men helt underbara ungar som tänkte på vår säkerhet och var så omtänksamma och så här efteråt kan man ta in det hela som dom, som man tyckte då, tjatade om, det var ju ren omtänksamhet som dom tjatade.

Gopluttarna   


Av annica johansson - 10 januari 2011 13:41

Ja det har det vart hela dagen, eller snarare fram till kl 12.


Började redan i morse. När jag klev ur duschen kollade jag på klockan och den var 6.05 och jag ska vara på jobbet 6.30. trodde först att det var min klocka som gick fel, men alla klockor visade samma sak. Snacka om att jag fick panik!


Jag måste ha lagt i från mig hjärnan igår när jag la mig och ställde alarmet. Jag behöver minst två timmar på mig på morgon för att hinna vakna och fixa djuren och mig själv.


Till råga på allt så snoozade jag oxå, händer ytterst sällan. Så det vart mindre än en timma på mig i dag   



Han ju till jobbet och fick ordning på det viktigaste innan barnen började ramla in   Full fart på jobbet har det oxå varit.


Nu sitter jag å varvar ner efter jobbet med mängder av kaffe som jag missade i morse, han ju bara med 2 koppar då   jämfört med 6-7 koppar.


Ska dock försöka å inte koppla av allt för mycket, för då är risken att jag inte orkar lyfta på rumpan mer i dag. Köket måste få sig en rejäl städomgång!





Av annica johansson - 9 januari 2011 09:32

Oj vad det plaskar där ute, +2 grader och naturligtvis ska det ju blåsa då,

  hatar hatar


Klockan den har sprungit iväg upptäckte jag nu...Visserligen klev jag inte upp förrän halv åtta. Har sedan kollat mobiler på nätet så det snurrar i huvudet på mig  


Finns ju lite att välja på fast jag har begränsat mig till Ericssons telefoner.

Först ville jag ha en xperia x10 sen ville jag ha en xperia x1 skulle även kunna tänka mig en Aino men sen hittade jag min Satio som jag blev kär i förut...

Men efter att ha kollat upp dessa på både tvären och längden har jag ingen susning om vilken jag vill ha.


Skulle vilja bygga ihop min egen mobil. Ta kameran från Sation och sätta den i x1:an och ta prislappen från Ainon   


Eller finns det någon där ute som har ett bra förslag på en bra mobil(annat märke). bra kamera och bra skärm är väl de kriterier jag tittar på först och priset naturligtvis....


******************************************

Helgrapport:


I går lördag bar det iväg för att inhandla div saker. Första anhalten var Svedol. jag brukar tycka om "gubb" affärer men se denna tycker jag inte om. Gubben skulle ha lite slang och fett till maskinerna så det gick fort :)


Var till barnens hus å där hittade vi en pressent till Douglas som i dag

fyller 8 år.


Blev Jula efter det, å där tycker jag om att gå :) Köpte mig en ny avbitartång, fick ju inte riktigt den jag ville ha då, men har informerat gubben att han får köpa en sån åt mig när plånboken tillåter det för en liten tång kostar strax över 300 spänn. jag påminner honom varje gång vi är där att det är han som haft sönder min =)


Mathandling stod på tur efter det. Det var min tur att bjuda grannarna på mat och det skulle bli kycklingrullar i mördeg och grönsallad. Omtyckt blidde det :) åtminstone hos oss vuxna barnen var mer skeptisk, men det brukar ju barn vara när det är ihopblandat...


Gjorde ett stopp på toys R us för att finna en present till Pontus. Hittade dock inte det vi var ute efter så ett snabbt samtal till modern så löste vi det och paket inköpen blev klar.


Som avslutning på denna runda skulle jag hitta mig en ny mobil. Det gick inte så bra, mycket urplockat och den jag var sugen på var för dyr så jag fick åka hem utan  


Fick dock med mig en låda

Så lite lycklig var jag ju....


Tror jag blivit beroende av dessa tomtar.....


**************************************************
**


I dag söndag har jag en massa planer men ingen ide att tillkänna ge dom, för som vanligt blir det väl en massa annat  


Först och främst ska vi ju fira tvillingarna som fyller hela åtta år i dag!!

Så ett stort GRATTIS till mina vinterbarn....


(ja dom har utsett mig till deras sommar-,vår- och vintermamma :) på hösten har dom gett mig ledigt ;) go pluttarna)


Resten av dagen ska gå i att fixa lite med praktiska saker och ta hand om djuren så klart.


Middagen kommer att bestå av den obligatoriska pizzan från Monroes :)))


Önskar dig en trevlig söndag....



Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards