Alla inlägg under december 2010

Av annica johansson - 27 december 2010 06:26

Ja då var det slut på julfirandet för i år. Bara invänta nyåret.


Jag har under hela december gnällt att det vart mycke å göra å att tiden bara rusar iväg. Har sagt många gånger att det får ta slut på denna månad så det blir lungt ett tag.


Lugnet kom, i går låg jag i soffan hela dagen och vräkte i mig skumtomtar och knäck. Inte helt fel kan man tycka, men det hade dock vart trevligare om det hade varit av egen fri vilja. Nu berodde det på förkylning och febran som anlände på juldagen.

  

Kröp i sängen strax efter 19 och sov till ca 5.30 sömn är ett bra botemedel mot febran.


På den tiden då jag var ung kunde jag sova bort febran helt genom att sova i två dygn men nått har hänt med den stigande åldern, går inte lika lätt nu, vaknar dock oftast feberfri men efter nån timme är den tebax :/


Hade det vart en vanlig dag skulle jag ha vart på jobbet nu, men fick ju ringa mig sjuk i går, trist å tråkigt vill inte vara sjukskriven, hatar det....

Hoppas att detta är snabbt över...


I dag ska min pärla in för besikting. Bara att hålla tummarna at den går igenom :)


Jag som annars brukar ha koll på det mesta, men nu känner jag att jag har noll koll. Har ingen aning om vilken tid det var =) Vet att gubben var ute å kollade upp den igår och var in å surrade om några lampor, men var nog bara febran som lyssnade för själv har jag ingen aning om vad han sa =))

Ja, ja..det visar väl sig innan dagen är slut om besiktningsmänen gillar min bil lika mycket som jag gör :)

Av annica johansson - 26 december 2010 04:58

Ja då var denna helg över då. Så mycke förberedelser och så är det över på två dagar. Trevligt har vi haft det och får ju fortsätta å njuta av den goda maten som är höjdpunkten på denna tid, tycker jag.


Julafton firas hemma hos svägerskan. Vi är fem familjer som dlear upp maten så blir det inte så mycket för en å samma person. Sammanlagt var vi 18 personer.

Vi startar vid lunctid med den kalla delen av maten. Därefter kommer tomten och vår plan med det är att klappar ska hinnas öppnas innan Kalle dyker upp på tv:n men som alla andra planer så spricker även denna ;) men hinner dock se lite av det i ögonvrån :)


Lite blyga var dom dock för årts tomte, som skötte sig galant, hoppas vi kan muta honom nästa år oxå :)

 

Blygheten för tomten släppte efter en liten stund och han fick även en massa kramar av barnaskaran :)


Efte tomtebesöket var det dax för den varma maten och jag kan lova att jag inte fick i mig så mycket av den, den glupska Annica hade lassat på ordentligt av den kalla delen som även är den bästa :)) men gott var det :)


Blev en tidig kväller för mig, genom att förkylningen som egat på lur en längre tid, nu ville oxå vara med på julfirandet. En ovälkommen gäst kan jag tycka =)

Hade även lite att förbereda inför juldagen då syrran och compani firar jul hemma hoss oss.


JULDAGEN


Tycker man förbereder för att inte behöva hålla på så mycket en å samma dag, men jag tillbringade hela fm i köket med att laga mat och fixade och donade. Tog lite extra tid genom en annan ovälkommen gäst gjorde antre, febran :(

Men skam den som ger sig, maten blev klar och han lägga mig på kökssoffan en halvtimma innan gästerna anlände.

  

 Det bästa man har sätter man på bordet eller??? Ser ut som om Bull ocväntar gästerna...näeee..fågelstugan är utanför det där fönstret så han itter nog å väntar på att få sig en fjäder eller två =)

  

         Då var det dax att vräka i sig igen då :) Lika gott i dag oxå, fast man funderade ju på julafton om man huvudtaget skulle kunna äta igen. Egentligen heltsanslöst vad mycke mat man äter under dessa dagar....


 

Julklappsutelning sker utan tomte denna dag. Jack gillade sina julklappar, Kelly och Walle tog sina godispaket och drog iväg och var inte nå intreserad av leksakerna.


Tackar alla 22 personer som gjort denna julafton till ännu en trevlig tillställning :)


GOD FORTSÄTTNING

önskar jag alla.... 

Av annica johansson - 23 december 2010 07:29

Ja i dag är det dan för den stora dagen då tomten kommer på besök  .


Tog ledigt från jobbet i dag å det är både skönt och behövligt. Ligger lite efter med julbestyren. Har dock ett uppdrag på jobbfronten som jag lär upp å göra.


Som ni vet så är jag med i ICAs jutävling. I går vann jag på att jag hade mest röster den dagen så jag har vunnit ett signerat exemplar av Måns Zelmerlöws julskiva Christmas with Friends.  Nu är det bara å vänta å se om man har chansen att vinna 2000 kr på ICA   Det skulle ju sitta fint det


  


I dag ska jag köra hårt så jag inte behöver slita så mycket dom kommande två dagarna.

Julafton firar vi hoss grannen och vi kommer att vara 18 personer :) Bra med detta är att vi delar upp maten på 5 familjer :) så slipper man göra allt själv det är skönt :)

Juldagen firas här hemma och då är vi bara 8 st, har fått ett bortfall vilket är trist å tråkigt, men men.... Till denna dag står jag för all mat förutom att syrran gör tjälknöl och i år fick hon äran att fixa efträtten, ska bli spännande å se vad det är ;)

Sen blir det nyår och då kommer storfrämande från 08 området ;)

Minst 12 personer blir vi den dagen :)


I dag ska jag hinna tomta lite mer, klä granen, göra mer wienernougat, jansson, fixa till sillen, slå in klapparna, handla liet av det sista så jag slipper åka sen, men så tänker jag varje år men alltid är det nått som fattas...


Till er alla från oss alla

  

God Jul

&

Gott nytt år

 

Glöm ej bort djuren under julstressen, de behöver oss lika mycket fas det är jul :)




Av annica johansson - 19 december 2010 11:57

      Ja här kommer lite utlovade bilder...

Börjar med mingelbilder :)


  Lestat, Kellys bror


  Leo oxå kellys bror oh han var äckligt lik sin syster skulle kunna tro dom var tvillingar. Leo blev även helt galen förälskad i sin syster ;)


Här har vi kellys mamma Ester med Kelly :)


Här kommer några bilder från Kellys debut i juniårklassen.

      

Kelly "Lejonkullen Punkt Se Da rocha"

Kritik/Resultat

Juniårtik med bra substans. Välformat huvud med härlig mask. Lite ljusa ögon. Utmärkt hals, tillräcklig bröstkorg för åldern. I dag är hon aningen bakhög, både i stående och rörelse. skulle önska henne lite mer avslappnad i rörelse.

Namn

Mikael Axenhag. fodervärd: Annica Johansson

Utställning/Prov-

Stockholms mässan

Resultat

Junkl kv 1 Kk R

Plats/datum

Älvsjö 2010-12-18

Domare

Carin Åkesson


 

Leo, Maxi, Kelly & Lestat


Utställningsbilderna tillhör Marie Ahlgren:

http://www.leonberger.dinstudio.se/news_60.html



Bilder på alla i leonberger ringen finner ni här:

http://www.pixbox.se/alb_show_id1212009_page0.html


Av annica johansson - 19 december 2010 09:24

Denna info är direktsnodd från www.lejonkullen.se


Utställning Stockholm 18dec. Avelsklass Kv1 med HP

Kritik: En grupp från samma kombination, alla hundarna tar mycket av sin mor i både typ och färg. Tiken har lämnat bra benstommar goda rörelser, trevligt temperament till avkomman. Ett gott avelsresultat

uppfklass

Bilden snattad från Marie Ahlgren:)

Sett från höger:

Mamma Ester

Syster Maxi

Broder Leo

Broder Lestat

Kelly

Av annica johansson - 19 december 2010 08:27


Ja tiden den rusar, redan dax för det fjärde ljuset att brinna :)


Denna söndag brukar jag ha som en lugn och fridfull dag utan en massa måsten. Är sliten sedan gårdagen i Stockholm, trött i både knopp och kropp =) Skulle behöva en vilodag, men om jag ska få ihop denna jul så får jag ta denna vilodag vid ett senare tillfälle.


I dag ska huset städas, inget avanserad städning bara det vanliga =)

Kyl, frys och skafferi ska städas så all julmat får plats, för imorgon är det stora handlardagen då både julmat och klappar ska inhandlas.....

  


Var ju meningen att jag skulle göra köttbullarna i dag oxå men virrpannan Annica har inte plockat fram köttfärsen, så det får vi skjuta på =)


Knäcken ska oxå göras i dag. Blev även sugen på att göra änglagott som en bekant till mig la ut recept på sin blogg www.nygards.bloggagratis.se det såg så enkelt och gott ut :)


Önskar alla en trevlig fjärde advent :)


Av annica johansson - 18 december 2010 19:12

Trött och sliten är jag efter denna dag i Stockholm....


Kelly lika slut hon oxå. Gick inte så bra för oss i dag, fick dock vara kvar efter första utgallringen, därefter kom vi sist och det på grund av att kelly växt ojämt och är för hög i baken, samma var det med hennes syrra. Kelly fick jättebra kritik :) Alltså en jättefin hund men växt ojämt och hade ju tufft motstånd oxå, hon har ju prexis klivit in i juniårklassen, hon blev ju 10 månader 29 nov.


Kelly skötte sig utmärk hela dagen, en lungn och harmonisk hund hade jag hela dagen. Matte var sååå impad av henne :))

Tillägger oxå att detta var Kellys andra utstälning och ej van med denna miljö och folkmängd, för folk var det kan jag lova. Ett uttryck som föll mig på läpparna när jag kom in var:

Så in i helvete med folk å inte en mäniska =))


Träffade dock några kända personer där, Lotta, Carin och Ziba :)))


Kellys bror Lestat kom tvåa :) Det gratulerar jag honom och hans husse för :))


I avelsklassen kom vi ett med HP och uppfödarklass fick vi HP, där tar dom tydligen bara ut en vinnare och resten får HP. Var först gången jag var med om detta :) spännande var det :)


När jag får tillgång till kort från denna dag, lägger jag ut dom, hade ingen ro att fota och satt tokigt till...


Hade tur på vägen hem, när vi hade passerat essingeleden kom en trafikvarning på radion och flera olyckor inträffat så det var tvärstopp där :) Tur vi hade passerat :)

Närmaste planen nu är att hoppa i pjamasen och krypa under täcket och bara slappna av och läsa nått roligt eller bara somna in ;)....



Av annica johansson - 18 december 2010 04:41

nnnn

Rösta på detta julpynt i ICAs jultävling!

 
Tackar och bockar på förhand :)
 
 
I dag är det den stora dagen då Kelly ska ställas ut för andra gången, denna gång i juniårklassen, lilla damen blir stor :)
 
Hon ska även vara med å tävla i avel och uppfödargrupp, det ska bli spännande för det har jag aldrig vart med om:)
 
Hålla alla tummar ch tår ni kan åt oss i dag :) klockan nio startar vår ring :)
 
 
Ha en underbar lördag :)
 
Tack Åsa för att jag fick lna stolen, kommer att sitta som en prinsessa i dag :)
 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards