Alla inlägg under april 2011

Av annica johansson - 16 april 2011 14:59

Vart ut i skogen med hundarna ett par timmar.


Har lite småplaner att åka dit i gryningen i morgon, vi får se hur det blir...


Bilderna får tala för sig själv...


       


     

         

Av annica johansson - 14 april 2011 07:40

Då har det hunnit blitt torsdag då, snart helg med andra ord  


I natt har det tydligen vart frost, men solen skiner och temperaturen ligger nu kl 7.45 på +2 :)))


Påsklovet börjar ju nästa vecka och jag har tagit ledigt två dagar, det ska bli skönt med lite långledigt. Ledig i 4 dagar jobbar 2 och ledig i 4 dagar   



Har lite inplanerat på lediga dagarna. Först och främst hoppas jag ju på en strålande fin helg nu så jag kan förbereda mitt trädgårdland.

  

Var i går till en bekant och hämtade hästskit som jag ska prepparera landen med.


På tisdag är det dax för vaccination på Kelly och kastrering av Bull

   

Senare på kvällen blir det faktiskt lite jobb, ska ha ett litet möte....

Men det ska bara bli trevligt :)))


Övriga dagar ska jag nog bara ta dom som dom kommer och göra sånt som faller mig in :))) Risken är ganska stor att jag någon dag kommer att ägna mig åt jobbrelaterat arbete   Har ju en sån spännande sak framför mig som jag planerat ett tag nu, så man kan knappast kalla det jobb utan bara roligt  


Jag har ju så mycket av barnasinnet kvar i mig så jag gillar ju att leka jag :)) I går satt jag å byggde på legomodellerna igen, har ju ca 20 st att bygga ihop och återfinna delar till...


Dax att lämna burken och starta dagen....


Önskar alla en   och trevlig dag.....
  


Av annica johansson - 9 april 2011 08:31

Ja naturligtvis ska det blåsa idag oxå   Jag hatar när det blåser och detta måste vara tredje dagen i rad som det halvstormar där ute...

Jag vill ju göra en massa saker där ute, men vet att det inte är någon ide att gå ut, blir bara på dåligt humör när det stormar runt mitt huvud....


Kanske beror på att det inte finns så mycket där i och det som finns bara blåser omkring och skapar kaos i hjärnan   ......   


Ja ja jag har ju massor av saker att göra inne oxå, ute kan jag vara senare...


I kväll är det planerat grillning med grannarna, mumsigt :)


Kanske ska ägna dagen åt att hitta på en plan hur jag ska kunna lura av grannen denna...

Bedårande sak som jag så görna vill ha men får inte....


Tar gärna emot tipps hur man kan göra, har provat med tjat men tant är lika envis som jag hihihihih 

( visst har jag varit lugn på den fronten i veckan Monica ;))


Önskar alla en trevlig helg..

Av annica johansson - 8 april 2011 18:56

För mig =)))

I dag var det en sådan dag. Var otroligt trött i huvudet från start men kände stor energi i kroppen =)


Efter jobbet stressade jag iväg på div ärenden. Väl hemma var min plan att stoppa hundarna i bilen och bege mig till skogs. Packade ur bilen och skulle bara göra det ena och det andra ocg sist byta om till stövlar.


For iväg och parkerade på mitt ordinarie ställe, inser då att jag glömt byta skor, ja ja strunt samma är ju en torr och fin skogsväg jag ska traska på. Kliver ur bilen, vad hör jag då? jo de har startat med averkning där. Ja dumt att släppa hundarna där. Blir ju lite besviken :/


Beslutar att ta en annan väg på andra sidan jag sett. Hundarna blir lite snopen att jag kopplar dom innan de får ta sig ur bilen, går några meter in på vägen och släpper vildarna loss.

  ja å lite längre upp så ser jag att detta bara är en vändplats :( tom. Jack ser lite besviken ut. Nu börjarjag  bli lite irriterad. När jag väl var framme vid bilen igen var jag riktigt sur och arg.


på väg upp på denna väg låg en smal björkgren fastfrysen som en snara som jag lyckades snubbla i två gånger!!!!! På väg tebax hade jag tydligen glömt bort denna gren. Tredje gången gilt brukar man säga =)

Nu snubblade jag inte bara utan jag for i backen som en fura :/ slog i knä, handled, höft och axel, kom ju på att kameran hängde runt halsen så jag lärade parera fallet lite, men fan vad det gjorde ont....


I min ilska beslöt jag att ta bilen till mitt gamla ställe och gå där istället :) När jag åkt en bit ser jag en jättefin väg som sträcker sig in i skogen. Jaaaa den ska jag prova, är ju dock roligt att hitta nya vägar. Vad tror ni händer efter en liten liten stund??? jo en vändplan!!!! fan finns ju fler rondeller i skogen än i S-viken. nu kan ni tänka er hur arg jag är.


Sen har jag i bland en åsnas envishet, både på gott och ont =) In med hundarna i bilen i gen och nu är jag fast besluten att gamla betrodda vägen blir det!!!


Jag kom dit, inte helt enkelt orkar inte ta det :) Men nu passar ju inte mina skinskor så bra i denna teräng, men vad bryr sig en åsna om det, ska den fram så ska den :)))


  ingen snö kvar så härlig syn...


  Jack som blitt lite sur över allt bilåkande passade på at rusa av sig ordentligt :)


    Kelly var nog trött av allt strul så hon strosade mest omkring i min närvaro.


Ja dessa bilder säger väl varför det hade varit lämpligare med stövlar :)

Såg ut så här på många ställen vissa kunnde jag balansera mig igenom, dock ej helt torr om fötterna men men.... och vissa partier fick jag ta en omväg i skogen :)


  Här gav jag upp!!! och vände hemåt igen.


Var både trött och öm när jag kom hem, insåg att hela turen hade tagit tre timmar :) Trots alla strapatser och felräkningar var det en skön promenad och det bästa av allt hundarna var trötta och nöjda tom jack hoppade in i bilen frivilig när vi skulle åka från skogen...


Hoppas dock att nästa skogstur blir utan missar.....


Önskar dig en trevlig kväll....

Av annica johansson - 7 april 2011 17:56

Ja ingen i dessa trakter har väl undgått stormarna som härjar där ute. Nästan så jag hugger tag i köksbordet när det blåser till =) Fast jag tror nog inte köksbordet har en chans att följa med. Växthuset har dock blåst sönder. Som tur var var gubben ut och kollade så bitarna stannar kvar på gården, för själv vägrar jag gå ut nåe mer i dag.


Var ut med hundarna på åkern, ja det ska ju va jag till det. Slöheten slog till, hade ju tänkt mig en tur till skogen men valde den närmare vägen.


Jag själv höll på blåsa sönder där ute på vidderna men hundarna hade superkul, jagade löv som flög omkring, tur de missade harstackarn vi skrämde upp. Jag beslutade då att gå hem och låta kaninen få vara ifred.

  Sist jag gick här var det fullt med snö =)


Ska man se saker å ting positivt, angåeende denna storm så är det att; torkar det inte upp nu så gör det väl det aldrig :)


Sist men inte minst tänker jag bjuda på lite foton som jag tagit i veckan.


Vi startar med lite vårtecken.

   Härligt med videknopparna :)


  Tibastknopp är inte helt fel de heller....


Knäppte även kort på ett par guldlöv =)

  Är från min Jasminbuske, där solen ligger på från baksidan.


Sen över till dessa fåglar jag envist försöker fota....

   Jag såg att det satt en fågel i buskarna, men såg bara siluetten av den. Nu ser jag att det är en underbar söt bofink :)


       Ja dessa svanar kom jag ju inte så nära som jag hade hoppats på, men några skapliga blev det iaf, med tanken på förutsättningarna jag hade...  Denna fågel har jag ingen aning om vad det är. De flög upp från åkern medans jag gick till svanarna. De enda fåglar jag så här på rak arm kan säga lever på åkermarken är sånglärkan, men kan tyvärr inte artbestämma den. Jag är glad att den fastnade på linsen med tanken på dess hastighet =)


Ja i förra blogginlägget berättade jag om slagsmål mellan kråkor och duvhöken. Fick dom på bild än om det vart suddigt, här skulle man haft en turbokamera och ett lugn själv för att hinna med i svängarna, kan lungt påstå att det gick undan och att jag lyckades fånga nått på linsen räckte för att jag skulle få ett minne av denna upplevelse.


Så här såg nog de flesta korten ut jag fick, knäpte säkert 20 kort.

  massa trädgrenar å nått suddigt flygande


    Här ser man hur höken slgit omkull en kråka i luften. Det jag såg och vet så kom ingen till skada. Kråkorna lyckades jaga iväg de två hökarna när jag var kvar.


Även totalt misslyckade kort kan bli fina, som detta

  ser nästan ut som et tavla, själv tycker jag detta kort blev läckert :)


Tack å hej för denna gång....


Av annica johansson - 6 april 2011 20:10

blev det kväller idag oxå  :) Åkte hemmifrån strax före nio och kom hem nu till kl 20.00 Så nu har jag bänkat mig i soffan.


Hade en timmes fritid mellan jobb och möte i dag. Hade kameran med och begav mig ut för att fota lite svanar och annat roligt. Blev lite besviken för jag kom inte så nära svanarna som jag trott, men såt är ju livet.


Hade inga vidare förhoppningar att hitta så mycket fåglar att fota, lite fel tidpunkt på dagen.


Såg dock 4st kråkor i ett träd, såg ut som de satt å vilade och tänkte dom kan jag närma mig. Gick aldeles utmärkt, jag kom ända fram till trädet dom satt i och tyckte det var lite märkligt att de satt kvar.


Ett himla liv utbröt och kråkorna började flyga omkring. det visde sig att det var även 2 st duvhökar i området och ett slgsmål mellan dem utbröt direkt ovanför mitt huvud :))) sdå häftigt att se och jag försökte sikta och fota, inte helt enkelt kan jag lova, snabbt gick det och många grenar ivägen. Tror jag fick något skapligt kort iaf. Ska kolla kameran en annan dag, orkar inte det idag...


Tack å hej för denna gång=)

Av annica johansson - 2 april 2011 12:00

Vet ju så väl att frukosten är det viktigaste målet på dagen.

Men likt förbenat har jag ju så svårt för att få i mig en sådan.

Har även i dag konstaterat att, ta en långpromenad på tom mage inte är så trevligt. Tappar orken och blir illamående och det känns som man får kämpa och slita för att ta sig fram den sista halvtimmen....

Men men nu har jag dock fått i mig frukosten och magen blev glader :)


Förutom detta dilemma så var det som vanligt en underbar promenad. Aldeles vindstilla och tyst, grådimman låg tät i skogen och gjorde hela stämningen lite magisk ;)


Detta gjorde att mina planer och fantasi frodades. Förra gången jag gick där så hittade jag en trollpinne/magisk stav =)


Min vission med den är att upprätta ett dramaäventyr för barnen på förskolan. Jag har så många tankar och ideer hur jag ska lägga upp det hela. I dag fortsatte mina planer, var djupt försjunken i mina planer att jag blev förvånad över hur långt jag hade kommit utan att reflektera över det hela.


Ännu häftigare blev denna promenix när fyra tjädertuppar kommer flaxandes ovanför våra huvuden. Kelly stirrade förvirrat och fattade nog inte riktigt vad det var, Jack han spätsade hela kroppen och såg ut som han ville lyfta och flyga med dom ;) men han var duktig och stannade kvar hos mig :)


Ska nog ta mig dit utan hundar nån morgon och låta canon var med dels för att försöka fota lite djur och samla material till mitt äventyr. Äventyret är än så länge hemligt ;)))

Av annica johansson - 2 april 2011 09:54


Ja i dag var det grått där ute :/ vill ju ha sol, men får väl vara nöjd att det inte är minusgrader =)


Sov länge i dag, till ca 8.30 men så blidde det sent i går oxå. Var hem till en arbetskamrat och käkade och hade det jätte trevligt.


Ska strax bege mig ut i skogen med hundarna så de får rusa av sig. Igår fick dom ingen promenad och det dåliga smvetet smyger på =)


Ska försöka hinna städa av gården i dag oxå. Det som göms i snö kommer fram i tö =) en stressande syn att se eländet, provade förra helgen men då vr det minusgrader och allt var fastfryset :/ så jag gör ett nytt försök i dag.


I kväll blir det tacos med grannarna. Skulle ju behöva städa inne oxå men det tar jag en annan dag. Med tanken på detta väder och att jag har två hundar fyra katter känns det som det inte är sådan panik att städa, kommer ju att finnas lort ändå att städa undan vilken dag jag än väljer =)))



Önskar alla en bra lördag....


Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards