Alla inlägg under juli 2012

Av annica johansson - 11 juli 2012 07:40

Ja idag lär jag då göra ett...


 

Kors i taket. Klev upp före tuppen idag, det var länge sedan det hände, men å ndra sidan blir värken bättre och bättre och inte alla nätter jag behöver ta smärtmedecin för att få sova. Tror det är dom som gör mig så trött och att jag sover fram till 9 om månarna.... Föredrar att komma upp på månarna :)


Har varit lite dålig på att uppdatera här på bloggen hur det går för mig och min nacke. Som sagt det blir bättre och bättre. Det beror lite på mig själv och vad jag gör på dagarna. Märker att gaö jag för mycket och tunga saker så kommer värken som ett brev på posten :/ Bakade bullar härom dagen,men se det gillade inte nacken alls....


Har varit på en sån där ENeG undersökning, där nerverna i händer och armar mäts med elektrisitet för å se om de tagit skada av att ha varit i kläm. Enligt bilderna så såg det ut som att det var sämmre rektion i höger arm, den jag haft problem med, jämfört med vänstern. Enlikt läkaren så var det inga problem, allt såg bra ut sa hon. Ja vad vet jag om sånt??? Men borde man inte normalt sett ha bättre utslag på högern om man nu är högerhänt?? Men det kanske ser bra ut efter omständigheterna???


Fick även en kallelse till EMG, där en nål sticks in i musklerna och mäts med el :( Finns två skaer i livet jag hatar när det gäller sjukvård, det är just el och nålar, så jag rös och svor över denna kallelse i fler dagar. Pratade lite snabbt med min läkare och hon menade att om det fortsätter att gå framåt för mig så ska jag inte behöva göra den... Tack och bock för det svaret :)))




Fick även en kallelse om akupunktur...nu får de ge sig tänker ju jag då, ska de ha ihjäl mig innan jag ens gjort allt detta. Men ska inte på den förrän i september, sa då åt kalelsen att då är jag så frisk så jag behöver inte dig =)))


Känns lie som dom sätter mig i ...

Fick i veckan träffa en naprapat. Mycket trevlig sådan. Han uppmärksammade det jag sa om hur det hela började i slutet av mars. Att jag vaknade och hade nackspärr och en låsning i skulderbadet...

 

Efter undersökningen kunde han konstatera att det fortfarande fans låsningar kvar i bröstryggen. Så han behandlade mina onda punkter, aj! så onte det gjorde men samtidigt jätteskönt :) Fick även med mig övningar hem för bröstryggen :)


Nu på torsdag ska jag in och träffa läkaren, men sen får dom ta å lugna ner sig litevill ju åka till stugan och koppla av, även om jag är sjukskriven så vill jag ha lite semester :/


********


Stugan....


 

Paradiset här på jorden, ja om det är vackert väder, inte lika mysigt om det ska regna :/ Men kollade väderkanalen och enlig den och just i dag så ska det bara regna på fredag. Hoppas domm inte ändrar det, men de har ju blivit ganska duktig på att ändra....


Har fjäskat lite för syrrans Fia, så hon ska bo här hemma och vakta hus, katter och kaniner. Vill ju inte lämna lilla mÅrris ensamen, när han är så liten. Vi brukar åka till stugan i omgångar, just för djurens skull. Gubben blev ju sjukskriven en längre tid han oxå och egenföretagare och sjukskrivning går inte riktigt ihop så egentligen har han ingen semester i år, men tar en vecka iaf, så därför tar vi en tur tillsammans med ungarna i år, funkar ju när Fia är så snäller och vill bo här....


Hundarna kommer att bli överlyckliga att få åka dit, de bara älskar att få rulta runt i blåbärsriset och Kellys lycka över att få bo på en udde med hur mycket vatten som helst runt om, ja det är paradiset för en badgalen hund det....


Låter även som vi får besök av syrran och Ove någon dag där oxå, trevligt.....


Näe nu är det dax för mi att sätta frat på dagen. Har fortfarande två kakdegar i kylen som väntar på att få behandling =)


Tack och hej för denna gång :)))






Av annica johansson - 9 juli 2012 20:18

Ja en pefekt bakdag har det varit idag, regnet har både öst och droppat ner hela dagen :(


Startade hårt och satt två degar på jäsning. En bulldeg,  en bröddeg och 2st kakdegar. När det var gjort började jag ju fundra hur jag tänkte =) Lätt att slå ihop en massa degar, men de är ju liksom inte klara bara för det :)


Medans degarna jäste slog jag ihop sockerkakssmet. Gjorde min vanliga höghöjdskaka, men delade upp den i två formar denna gång så det blidde två sockerkakor. Gick kanon det å :)


 

SAFFTIG SOCKERKAKA


100g margarin

2 dl mjölk

4st ägg

4 dl strösocker

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpullver

4 tsk vaniljsocker


Smöra och bröa formen/arna. Tag lite av vetemjölet och blanda med bakpullver, vaniljsockret.


Smält smöret och häll i mjölken (vätskan får gärna vara lite varm när den blandas i)


Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjölet och smörvätskan, till en jämn smet, blanda till sist i de andra torra ingridienserna. Häl i formen och grädd i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min


********


Sedan var det läge att fixa till matbrödet... Enkelt och gott bröd...


 

LÅNGPANNEBRÖD


50g jäst

50g smör

5dl mjölk

2msk honung

2msk olivolja

1msk salt

0,5dl solrosfrön

0,5dl linfrön

0,5dl rågkross

13-14 dal vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häl i mjölk och honung, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet på jästen så den löser sig.


Tillsätt resten av degspadet + de torra ingridienserna, spar lite vetemjöl till utbakningen.


Låt degen jäsa ca 45 min. Klä en långpanna med bakplåtspapper


Knåda degen ytterligare, ev kavla den. Tryck ut degen i långpannan och låt jäsa ytterligare 45 min. Skär rutor med mjölad kniv. Grädda mitten av ugnen i 225grader ca 12 min....


********

Sedan var det dags för dom gudomligt goda sockerbullarna, ja de heter enlig receptet Birgittas bullar, men med tanken på allt socker så passar det första bättre =)


 


SOCKERBULLAR


50g jäst

2 dl socker

2 st ägg

200g margarin

2 dl grädde

2 dl vatten

10-12 dl vetemjöl


FYLLNING

smör

4msk socker

4msk vaniljsocker


Smula jästen i en bunke och rör ut det med strösockret till en smet.


Smält margarin och häll i grädden och vattnet, värm till 37 grader. Blande jästsmeten med degspadet.


Blanda allt och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30min eller mer


Dela degen i två bitar. Kavla ut degen, bred på smör och ha på strö- och vaniljsocker. Vik sedan degen så den blir dubbel. 


Skär sedan i ca 2cm breda remsor, snurra remsorna och forma till snurror.... Låt bullarna jäsa 30 min. Grädda sedan i 225 grader ca 10 min.


När dom är varma penslar man dom med smör, (jag använder flytande margarin) och doppa dom i strösocker, lägg på galler och låt svalna.


Tipps: Bullarna är väldigt varma när man ska pensla och sockra. Jag sätter på mig hanskar, sånna där latex handskar, så skyddar jag fingrarna lite från de varma bullarna...


******


När jag ändå var på G så gjorde jag mig en Mockabit, ja detta är väl ett bakverk med många namn, snoddaskaka är ett vet jag...

 


MOCKABIT


4st ägg

4dl strösocker

2dl mjölk

4 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpullver

2 msk kakao

300g margarin

6dl vetemjöl


FYLLNING

400g florsocker

8 msk kallt kaffe

2 msk kakao

4 tsk vaniljsocker


Smöra en långpanna med höga kanter. Smält smöret. Blanda lite av mjölet med resten av de torra ingridienserna.


Vispa ägg och socker poröst. Blanda i det rena" vetemjölet allra sist blandar du i vetemjölsblandningen. Häll i smeten i långpannan och grädda i 200 grader.


Fyllningen görs å läggs på när kakan svalnat, strö på cocoos.....


********


Efter detta tog jag en paus och rastade hundar och var i väg och köpte mera ägg :)


Avslutade denna bakdag med att göra en ananaspaj. Första gången jag gör en sådan så det ska bli spännande och se vad det blir :)


 

Pajdeg
1 dl  
3 dl  
1 tsk  
150 gram  

Fyllning
400 gram  
2 dl  
0,5 dl  
2 tsk  
1 st  

Tillagning

Gör så här:

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.


 2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.


3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.


4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.


5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.


*******


Men vänta vart tog kakorna vägen????


Ja den degen den ligger kvar i kylskåpet och det ska den få göra tills i morgon oxå. En stor fördel det med kakdeg. Orkar man inte så gör det inget =)


Nacken min som blir bättre, men just att knåda deg och kavla si det gillade den inte, så att ställa mig så här på slutet och knåda kakdeg tänker då jag rakt inte göra :))


Säger goder natt nu jag och hoppas på lika bra sömn i natt...


Av annica johansson - 4 juli 2012 21:41

Från och med i dag är jag hundvakt åt leonbergen Meja, så vi for ut till skogen. Vi var till tre olika badpölar så de fick svalka sig och leka av sig :)


 

Jack...


 

Meja....




Kelly & Meja


                                   


 


Efter två timmar var de trötta och nöjda, men inte jag så jag var hem med dom och fyllde på lite mat i magen sen for jag på en egen fototur....


   

Skogsvicker


Brunrör


   

Grässtjärnblommor


 

Spotstritar 


Kvickgräsfjäril????


Uppländsk valört....



 

Gräsfjäril (vet ej exakta arten)



   

Grön flickslända


Var väl bara ren tur att jag hittade denna lilla gröna slända i det gröna gräset :)



       

Blå flicksända


Kärrtrollslända


 

Vanlig padda



 

Fyrfläckig trollslända...


   

Kärrtrollslända


 

Var meningen att jag skulle ta mig ut till bryggan som ligger en bit framöver, men jagdå som vanligt i tofflor, jag struntade i det... =)


       

Skogsnäva


 

Skogsfibbla med en skogsnätfjäril


Örnbräke


     


     

?????


 

Gulröd blombock + spindel

       

Humlebagge


       

Trädgårdsliljor mitt ute i skogen????


   

Rundsileshår

     

Rödklöver

 

Brunklöver


 

Jungfru Marias nycklar


     

sädersäla...

         


Å inte kan jag ju missa mina pilfinkar ;) Avslutar med en unge, tror inte jag lagt ut nått foto på en pilfinksunge i år ;)))


Tack och goder natt.....












Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards