Alla inlägg under december 2011

Av annica johansson - 20 december 2011 06:01


I dag var det en lugn och harmonisk morgon, jämfört med gårdagens =)

Då massa stearinljus lärade tändas och elverket dras igång för att få lite kaffe.


Tydligen hade det blivit strömlöst igen senare på kvällen, men då sov jag som vanligt, sover jämt jag när det händer saker =))) Fast jag lider inte så mycket av det faktiskt =))


Jag har lyckats sovit med bettskenan hela natten, så himla skönt :)))

Inge ont i tänder eller käkar, bara vänta å se om huvudvärken oxå vill släppa, kan tänka mig att det tar lite längre tid, har många spänningar kvar i kroppen, men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge... :)


Och om min hjärna minns rätt så är det dax för jubord på jobbet i dag :)))


Önskar alla läsare en underbar dag :)))

 

Av annica johansson - 19 december 2011 15:58


Ja vaknade i morse och strömen den var borta. Snacka om att det märks att man är bortskämd med strömen :-S När jag vaknar börjar gubben yra om att det är strömlöst och han oroar sig för hur vi ska få fram vatten och poenkterar att det blir problem med kaffet....

Ingen fara tänker jag som ännu inte vaknat ordentligt...jag förberedde ju kaffebryggaren i går så jag har ju vatten till det..... ööööö kanske bryggaren går på annat än el????


Var bara å kliva upp och börja tända ljus överallt så man såg vart man var. 



Vi vaknade ju till båda två och kom ju på att,det var bara att starta elverket, jaaaa jag får kaffe :))

Klarar nog det mesta men kaffe är svårt att vara utan..... 

Tack gode gud för elverk!!!!


Öppning hade jag på jobbet oxå, var ju lite spännade då att åka dit, men han ju bara påbörja påklädningen så kom strömen tebax :) 


Tydligen hade strömen redan försvunit runt halv elva/elva i går kväll redan. Kom då tebax runt 06. Så jag var snabb med att få på kaffe, och fyllde upp diverse hinkar och byttar med vatten och tur var väl det. Kokerskan han dock koka gröt och vi åt en juvlig frukost. Ca 8.30 försvann den igen :( Kom inte tebax förrän strax efter ett.


Lunchen på jobbet löste sig, vi grävde fram grillen i snön och grillade korv och hamburgare :)) Vart ju lite mysigt med det hela iaf, en dag vi kommer och minnas så inget ont som har nå gott med sig :)))




Efter jobbet var det dax att dra in till viken och tandläkaren. Har äntligen fått min bettskena :)) Biter ihop och gnisslar tänder när jag sover :( Har haft en förut som jag ej klarat av att använda. Nu sätter jag stort hopp till denna! Den kändes betydligt skönare och behagligare än den första. 

Skulle ju vara toppen om det är detta bitande som orsakat min ständiga huvudvärk jag gått med nu i flera månader.

 


Var ju inte gratis :( fast ändå blev det billigt :-S  Skulle ha kostat 3500 spän, men genom högkostnadsskydet eller vad det heter så betalade jag endast 1880 spän....


Nu ska jag bara softa lite innan jag gör lite nytta, känns som jag vill ha upp lite värme i huset innan jag gör något, har 17 grader nu, men det sprakar gott i kamin :)

Av annica johansson - 18 december 2011 19:51

Ja i dag drog vi till skogs för att fånga julgranar. Var otroligt vackert i skogen men den härliga snön som täckte grenarna :)


Vid första anhalten hoppade jag över att jaga gran utan gick iväg med hundarna på egen hand. Kan ju inte påstå att jag var med å jagade gran sedan heller =) Fotade och traskade med hundarna istället. Hade ju ingen större sug efter en julgran så....


Men jag njöt varje minut vi var ute, tror det blev ca 2 timmar :)



Här nedan kommer ett litet smakprov på dagens tur. Resten kan ni se på:

http://jalbum.net/sv/published/album/1096403/?language=sv


Om denna länk inte skulle fungera prova att gå denna väg (fick en hint om att den ovan inte funkade)

http://annica882.jalbum.net/

 


Lite snöbollskastning blev det mot slutet.

Jack som inte är den som älskar att leka med saker, visr dock ett litet intresse här då han åtminstone kollar efter den =)

 



Kelly ja hon hoppade och slängde sig, bara hon begrep att det var henne Monica ropade på =)


Vart bara suddiga foton på detta hoppande men jag har spart dom iaf, själv tycker jag om dom =) 



 


Väl hemma kom syrran och Ove över med en säck nötben till hundarna, snacka om lyckodag för mina älsklingar :))

 


Efter detta blev det en skön siesta under ullfiltar, var ganska genomfryssen efter två timmar i blötsnön :)



Drog sedan in till City Gross och inhandlade julmaten. Inte var det nåe folk ute heller, var som att gå å handla vilken lugn vardag som helst.....


På vägen hem hade vi tur på två vis. Vi åker ju oftast 56:an hem.


Jag kom på att jag ville till ÖB en sväng innan vi for hem. När vi är i Överhärde och paserar Magnetet, går det ut på radion om två lastbilar som gått av vägen, en vid Mebio och en vid Främlingshem :( Nu han vi ju ändra färdväg och tog över Bovik i stället.


Hade jag inte velat till Öb kanske vi hade hamnat mitt i nått av olyckorna och hade vi hunnit in på 56:an så hade vi blivit ståendes, såg på FB att det var stopp där, när jag läste det så hade det gått två timmar från att vi kommit hem.


Hoppas bara att det inte vart nå alvarligt av det hela.....


Nu är det läge att göra sig redo för morgondagen. Ny vecka och säkert nya utmaningar :) Men kortvecka jobbar 4 dagar sen är man ledig i 11 dar :))))

Av annica johansson - 18 december 2011 08:32


Ja så blev det fjärde advent och snön den har fallit igen efter en trist period av + grader och regn.


      

Så här såg det när det var den första advent, då kom snön på kvällen. 


I dag ska vi bege oss ut för att jaga innegranen. Undrar om Kelly kan spåra upp en fin sådan.


 

Här går Kelly på jakt efter adventsgranen =)



 

Kelly lyckades ju med att spåra upp utegranen åt oss i år så jag sätter mitt hopp på henne, eller så är det Jacks tur att finna en :)


Av annica johansson - 17 december 2011 18:46

Ja, jag hade ju stora planer på att åka till skogen med hundarna idag. 

I normalfall är jag lätt förvirrad, men nu tror jag att någon ond varelse tagit över delar av min hjärna   


I går kväll kommer gubben och vill ha mina bilnycklar för att åter kolla upp mina bromsar som inte riktig är som dom ska. Har besiktning den 23:e så det är läge å få någon ordning på dom nu. Han kommer in senare och berättar att den är isärplockad för oken läker. Jag är fullt medvetan vad han säger   .


I dag på fm ställer jag frågan om han har någon aning om hur skogsvägarna ser ut efter denna vecka. Varpå han funderar varför jag undrar det. Dööööö jag tänkte ju åka till skogen med hundarna, förstår du väl!!??

Jamen....säger han då. Hur hade du tänkt tagit dig dit då???? Åka bil naturligtvis  

Hans blick får ju min polett att ramla ner hela vägen   oppps......


Fast jag egentligen vet så vet jag tydligen ingenting, alltså måste det vara någon som sitter där uppe i hjärnan och bara vill jäklas med mig eller????  


Hur som helst så planerar jag om. Och rädd om djuren som jag är så går jag ner på åkern för att försäkra mig om att inga rådjur finns på plats, vill ju inte att hundarna ska jaga sånna. Jack har doch visat intresse för sånt tidigare men tröttnar efter några hundra meter, men ändå....


Inga rådjur synns till så långt ögat når. In å hämtar vildarna som nu bara längtar att få springa fritt :)


Efter en liten stund så drar Jack iväg som en avlöning och vips så ser jag ett rådjur som måste ha kommit uppe från byn. Jack kutar, rådjuret kutar, Kelly kutar efter och jag gapar som en tok. 


Efter en kort stund viker Jack av tvärt emot mig, själv blir jag lite orolig över hur Kelly kommer att aggera, men ser att hon stannar upp och hela hennes uttryck ser ut å säga, va fan hände, vart tog du vägen! Hon samlar sig och följer Jack, till min lättnad :)


Blev till slut en bra tur på åkern med bus och spring :)


             


Jag sitter på hyk på andra sidan diket. Jack han landar prexis brevid mig, bra kort tänker jag, ja å Kelly hinner jag oxå fånga...pang säger det å jag ligger på rygg med en leonberger över mig   


   



Undrar vem som bor här under???


     

Ååå lite snö..måste rulla mig i den :) 

     

Senar kom Walle på besök :)


Av annica johansson - 17 december 2011 08:15

.....det var inte igår jag var här och skrev   


Nu står redan julen för dörren och pockar på...


Tyckte nyss det var agusti, men som vanligt rusar ju tiden iväg. Julklapparna är inhandlade,

julmaten den är kvar. Normalfall så borde alla tomtar vara på plats, brukar ta fram allt till första advent men så har det inte blivit i år :/


Tant Annica mår väl inte så superbra i dagsläget och inte gjort det på länge så tiden har stått extra still, totalt orkeslös, somnat på soffan före åtta varje kväll en längre tid nu. Har doch tack vare underbara människor startat en diskusion med mig själv. Tror nog att allt kommer att ordna sig i slutändan, brukar ju göra så, bara man inte glömmer bort det positiva tänkandet.



Att denna vinter är mörk med snöbrist gör ju inte saker och ting ljusare, mörkt när man lämnar hemet och mörkt när man kommer hem. I fredags började jag senare och fick se gården i ljuset, det var en sån härlig känsla. Låter ju konstigt att man kan bli glad över en sådan sak, men det måste ju gå under positivt tänkande eller är jag bara normalt galen =) ???


I dag ska jag bjuda min Fia på mat som flyttat till Norge och nu är hemma över jul. Ska bli roligt att få träffa henne. Hennes mor och sambo kommer oxå, kul att träffa dom oxå =)


Vi ska äta världens enklaste och godaste mat :)


Recept (vet att en vill ha det :))


Färska champinjoner som skärs i mindre bitar och steks.

Slå sedan på grädde betta i lite blåmögelost, salt och peppar. Låt detta koka ihop så det blir krämigt.

Mot slutet bettar man i laxbitar och låter koka tills laxen är färdig tar bara nån minut.


Detta serveras med färsk pasta....

Tycker man ej om lax kan man byta ut den mot bacon, då steker man champinjonerna och baconen tillsammans.


obs! snåla inte på grädden och den feta ska det vara :p



Önskar alla en trevlig lördag.....



Passar även på att önska mina läsare en god jul och gott nytt år

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards