Direktlänk till inlägg 29 juli 2012
LÅNGPANNEBRÖD
1 liter filmjölk
4 dl ljus sirap
1 kg rågsikt
2 msk brödkryddor
2 tsk bakpullver
4 tsk bikarbonat
Blanda ihop allt till en kletig smet. Bred ut smeten på en långpanna med höga kanter, som du klätt med smörpapper.
Grädda i 175 grader ca 20-25 min. Låt svalna under duk....
Testade och gjorde limpor och det gick kanoners. Smörade och bröade två avlånga sockerkaksformar, födelade smeten i dem och gräddades i 40-45 min på samma grader som ovan. Böt även ut den ljusa sirapen mot brödsirap. Mumsigt gott blev det
***********************************
SIRAPSLIMPOR
6,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl linfrön
2 dl solroskärnor (osaltade)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 liter filmjölk
2 dl ljus sirap
Blanda alla torra ingridienser, tillsätt fil och sirap till en lös smet.
Smörj och bröa 2st brödformar, (jag använder sockerkaksformarna).
Grädda i 175 grader ca 1,5 timme
Brödet blir godast om det får vila en dag ....
Enklare än så här kan det inte bli :)))) Tyvärr ingen bild, då det var ett tag sedan jag bakade detta bröd...
Lycka till om ni testar dessa....
Jo visst är det så, men just i detta läge jag är i just nu hade det vart enklare att jobba så man slipper fundera och tänka så mycket. Lite av en nystart i mitt liv igen då..... lyser och det är 17grader i solen nu kl 09 :) Vet väl ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|