Direktlänk till inlägg 11 juli 2012
SIGNES MÖRDEG
Grundrecept
500g smör
10 dl vetemjöl
2 dl strösocker
Med denna deg kan man göra lite som man vill med beroende vad man vill göra för kakor, vill man smaksätta med torra ingridienser drar man bara av lite mjöl och om man som jag gör mina nötkakor då jag använder hasselnötssmör. då drar jag av på smöret
NÖTKAKOR
JITTERBUGGAR
Grund receptet + 2-3 ägg.
Äggen gör att degen blir lättare att kavla..
FYLLNING
2 st äggvitor
2 dl strösocker
Vispas till hårt skumm
Arbeta snabbt i hop mördegen och dela den i två bitar, lägg dom i plast och låt den vila i kylskåp några timmar, kan även ligga flera dagar om tiden tryter eller om man bara vill förbereda en deg till en annan dag.
Låt degen ligga en stund i rumstemperatur innan bearbetning. Är den för kall är den svårhanterlig och för varm lika så, man får känna sig fram....
Kavla degen gärna på ett smörpapper, då den annars fastnar i bordet, ca 3mm tjock. Om deg hamnar utanför pappret skär bara bort och lägg åt sidan, brukar få ihop en till liten deg när båda är klar.
Bred på ett tunt lager marängsmet. Ta och rulla ihop, som en rulltårta med hjälp av smörpappret, lägg in paketet i kylen. Man kan skära dom på en gång men blir betydligt kladdigare än om den får stelna lite i kylen.
Grädda i 175-200 grade ca 10-15 min
Ja så gör jag dom, har exprimenterat mig fram till dessa kakor då jag ej funnit något bra recept som fungera, men denna deg är det som jag har lyckats bäst med :)
LYCKA TILL....
Jo visst är det så, men just i detta läge jag är i just nu hade det vart enklare att jobba så man slipper fundera och tänka så mycket. Lite av en nystart i mitt liv igen då..... lyser och det är 17grader i solen nu kl 09 :) Vet väl ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|