Alla inlägg den 4 april 2012

Av annica johansson - 4 april 2012 12:30

   











 

Av annica johansson - 4 april 2012 11:53

Men först tar vi nått kul :)


Gick ut på bron och satte mig i solen, solen värmer och fåglarna kvittrar :) förövrigt är det alldeles tyst där ute "njuter" Hör ormvråkens skri, kollar upp mot den klarblåa himlen och får syn på ett par som dansar, så vackert! Stilig fågel mot denna himmel...bara å njuta av skådespelet :)))



 

                


Igår var jag till sjukgymnast och läkare.


Sjukgymnasten var lite bekymmrad över att min smärta i underarmen inte vill ge sig så han ville prata med en annan sjukgymnast. Han ringde i dag och vi har bokat in en tid där båda ska titta på mig. Övrigt är det bara att köra på med övningen.


Läkaren sjukskrev mig två veckor och sen ska vi kolla upp hur det är med mig igen. Han skrev en remiss till Gävle för att kolla upp mina nerv och muskelinpulser i armen. När jag kom hem så googlade jag på det för inte kom jag ihåg vad han sa att det hette =) Men här nedan kan man läsa lite om det, var lite svårt att hitta en text som var begriplig, de flesta var på läkarspråk....

ENeG-Elektroneurografi

Elektroneurografi
Vid denna undersökning bestäms ledningshastigheten i motoriska (utåtgående) och sensoriska (inåtgående) nerver genom elektriska stötar på olika punkter längs nervernas sträckning och uppfångande av svar med ytelektroder. Denna undersökning innebär inga stick, men medför ändå visst obehag då en serie elektriska stötar kommer att ges. Någon skaderisk finns inte, då det endast är nerver på armarna och benen som undersöks, och det rör sig om stötar med svag strömstyrka.

Hur många olika nerver som kommer att undersökas bedöms för frågeställningen, men endast ett begränsat antal nerver är möjliga att undersöka med denna teknik.

F-svar
Denna undersökning brukar inkluderas i Elektroneurografi-undersökningar. Den innebär att man bestämmer tiden mellan påverkan och reaktion till de sena svar som ses vid yttre elektrisk stimulering av motoriska nervceller. Tiden mellan påverkan och reaktion kommer att återspegla impulsfortledningen längs hela den perifera nervens sträckning, inklusive roten, och kan därför tidigt ge utslag vid exempelvis polyneuropati (nervsjukdom som drabbar armar och ben).

Denna undersökning görs när man misstänker:

  • Polyneuropati (nervsjukdom som drabbar armar och ben).
  • Guillain-Barrés sjukdom (förlamningstillstånd som symmetriskt drabbar armar och ben, och ibland även andnings-, ansikts- och svalgmuskulaturen).
  • Cervicala och lumbosacrala rotskador (rotskador i halsryggmärgens och länd- och korsryggsregionens nerver). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards